Fraktkostnader

Kostnaden för porto är 30kr per order, oavsett hur många varor du beställer. Systemet drar automatiskt 30kr per vara i din beställning, men du kommer att få återbetalat allt överflödigt porto tillbaka till ditt paypal-konto. (Detta gäller inte beställningar av zafus, zabutons och stödkuddar).


Zengårdens kök

Zengårdens kök - en samling recept från tjugo års matlagning på zengården är en kokbok som sprungit fram ur människor från hela världen som levt och lagat mat på Zengården. Kokboken är indelad i 5 olika kapitel med ett 40-tal olika recept på soppor, varmrätter, röror, kakor och bröd. Klicka på omslaget för att se några uppslag och recept från kokboken.

Pris: 200kr

Vandring på spårlös stig av Kanja Odland

Vandring på spårlös stig - en zenutövares anteckningar innehåller olika texter som dels presenterar centrala aspekter av zenbuddhismen, dels låter dig ta del av utövaren och läraren Kanja Odlands personliga erfarenheter.

Här finner du bland annat retreatdagböcker, en beskrivning av hur man utför zenmeditation, utdrag ur instruktioner till en elev, en berättelse från Japan och en skildring av det första mötet med zen. Boken innehåller dessutom Kanja Odlands egna bilder.

Pris: 150kr

Varandets Väv av Sante Poromaa

Går föreställningen om återfödelse ihop med en modern, naturvetenskaplig världsbild?

I Varandets Väv - Zen, vetenskap och återfödelse undersöker Zenläraren Sante Poromaa på ett öppet och fördomsfritt sätt vilka möjligheter som finns för att betrakta återfödelse som en del av vår moderna världsbild.

Poromaa berättar bland annat om sina egna upplevelser som tycks stödja föreställningen om återfödelse. Han tar upp kontroversiella ämnen som parapsykologi och ut-ur-kroppen-upplevelser och visar på den seriösa forskning som finns på dessa områden. Den moderna naturvetenskapen diskuteras ingående av Poromaa och han visar hur till exempel kvantfysiken är kompatibel med föreställningar om återfödelse inom buddhismen

Varandets Väv är en unik stydie som söker överbrygga klyftan mella religion och vetenskap och visar på en möjlig, ny världsbild där inte naturvetenskap måste vara ateistisk och materialistisk och religion inte behöver innebära en världsbild inskränkt av tradition och dogm.

Pris: 150kr

The Net of Indra av Sante Poromaa

Detta är den engelska versionen av Varandets väv. Se beskrivning ovan.

Pris: 150kr

Bortom Alla Begrepp av Sante Poromaa

I Bortom Alla Begrepp - Buddhas väg till frihet går Sante Poromaa igenom grunderna i den mahayanabuddhistiska filosofin. Han förklarar hur och varför buddhismen är en väg till lidandets upphörande. Detta med ett enkelt språk och på ett pedagogiskt vis. Buddhismens kärnfilosofi blir genom denna bok något konkret och lättillgängligt för alla.

Pris: 130kr

Zens Tre Pelare av Philip Kapleau

Roshi Philip Kapleau (som var lärare till både Sante Poromaa-roshi och Kanja Odland-roshi) är känd som en av de mest framstående västerländska mästarna. I denna bok har han översatt och sammanställt sina egna japanska lärares undervisningar. Boken är till stor del praktiskt inriktad och lämpar sig såväl för de som är helt nya inför zen som för de som vill fördjupa sina kunskaper.

Boken innehåller bland annat beskrivning hur man praktiserar zazen (zenbuddhistisk meditation), beskrivningar hur livet ser ut i ett japanskt zentempel, samt berättelser från människor som själva upplevt uppvaknande till sin sannan natur.

Pris: 180kr

Zendo

Senaste numret av Zendo.

Pris: 50kr

Rökelse (lång, 25cm)

Plants: image 1 of 3 thumb
Plants: image 2 of 3 thumb
Plants: image 2 of 3 thumb
Plants: image 3 of 3 thumb

Den japanska rökelse som vi använder under meditationspassen på våra olika center. En sticka är ca 25cm och brinner i ungefär 50min. Ett paket innehåller ca 90 stickor. Observera att detta är de långa rökelsestickorna.

Pris: 180kr

Rökelse (kort, 14cm)

Plants: image 1 of 3 thumb
Plants: image 2 of 3 thumb
Plants: image 2 of 3 thumb
Plants: image 3 of 3 thumb

Den japanska rökelse som vi använder under meditationspassen på våra olika center. En sticka är ca 14cm och brinner i ungefär 30min. Ett paket innehåller ca 110 stickor. Observera att detta är de korta rökelsestickorna.

Pris: 130kr

Zenbuddhistiska Samfundet   |   e-post: zen@zazen.se   |   tel: +46 (0) 76 1495374, +46 (0) 72 2257631.